Umetna trava – dekorativna trava

Umetna trava je primerna za ureditev vrta, dvorišča, terase ali okolice. Njene nežne travne bilke so prijetne na dotik če hodite bosi. Zaradi vrhunske dovršenosti in izjemno kakovostnih materialov ima naša umetna trava čudovit naraven videz. Na umetni travi se lahko otroci in hišni ljubljenčki zabavajo brez da bi vas skrbelo, da bojo imeli umazane podplate. Ob močnejših nalivih je umetna trava hitrosušeča in se ne ustvari blato, razna umazanija pa se zaradi posebnega premaza ne zažre v travne bilke. Naj bo tudi vaša trava urejena in to brez vzdrževanja.

umetna trava Deluxe

UMETNA TRAVA 35 mm

 • višina trave 35 mm
 • širina role 2 m
 • svetlejše zelene barve
 • močni šivi/podlaga
 • gosta razporeditev bilk
 • daljša življenska doba
 • za vse, ki iščejo ugodno ter kakovostno ozelenitev
Umetna trava 30mm

UMETNA TRAVA 38 mm

 • višina trave do 38 mm
 • širina role 2 m
 • temnejše zelene barve
 • izjemno močni šivi/podlaga
 • zelo gosta razporeditev bilk
 • daljša življenska doba
 • za vse, ki iščejo izjemno lepo ozelenitev
Umetna trava 38 mm

Katera umetna trava je najbolj primerna za nakup?

Na trziscu lahko v zadnjem casu najdemo veliko razlicnih modelov umetne trave, zato je potrebno skrbno izbrati pravi model umetne trave, ki bo ustrezal vasim zahtevam. Verjetno se strinjate, da je najbolj pomemben naraven videz umetne trave. Če se že od daleč vidi, da trava ni naravna, ne izponjuje vasih pricakovanj in s takšno ozelenitvijo zagotovo ne boste zadovoljni. Da ima umetna trava kar se da naraven videz, mora biti izpolnjenih več pogojev. Pomembno je, da ima trava
 • Lepo naravno zeleno barvo,
 • Travne bilke različnih višin,
 • Dvobarvne bilke,
 • Gosto razporejene nizke rjave bilke
Poleg naravnega videza je pomembno, da se trava na sončni svetlobi ne blešči, zato ima naša umetna trava uločene biljke, to pa omogoča tudi da travne bilke stojijo bolj pokončno.Cenena umetna trava ne vsebuje te lastnosti, zato je hitro ulezana in jo je potrebno veckrat skrtačiti.
Umetna trava mora biti obstojna in vzdržljiva. Vsebovati mora UV zaščito v materialu, ki se ne izpira z dežjem in ki travo tudi dejansko dobro ščiti pred močnimi sončnimi žarki. Naša umetna trava je testirana na 8letno obremenitev pod različnimi vremenskimi pogoji in je odlično prestala vsa testiranja. Kar se tiče vzdržljivosti pa je zelo odvisno, kako je pripravljena podlaga in kakšna je obremenitev.

Namembnost umetne trave

Dekorativna umetna trava je namenjena za dekoriranje vseh površin, kjer ni večjih obremenitev. Za razna športna igrišča se uporablja posebna umetna trava, ki je na dotik precej bolj groba, ni mišljena za boso hojo, je pa celotna struktura bistveno robustnejša in vzdržljiva tudi za močnejše obremenitve.

Ali je umetna trava primerna za hišne ljubljenčke?

Naša umetna trava ne vsebuje škodljivih snovi, kot sta kadmij in svinec in tudi nima neželjenega vonja po kemikalijah.

Ali se umetna trava enostavno čisti?

Veliko ljudi je mnenja, da se umazanija zažre v notranjost trave in da se težko čisti. V resnici pa je ravno obratno. Naša umetna trava je izdelana iz posebnega materiala, v katerega se umazanija ne zažira in je enostavna za čiščenje. Lahko se pometa, sesa ali opere z vodnim curkom.

Umetna trava ali naravna travna ruša?

Umetna trava ne potrebuje vzdrževanja, kot je redno košenje, gnojenje, namakanje in puljenje plevela – prezračevanje. Ne potrebuje dragocenih namakalnih sistemov in robnikov za omejevanje razraščenosti.
Velika prednost je tudi čistoča, predvsem po nalivu voda enostavno odteče skozi odprtine na dnu in s tem se tudi čisti zrava, ne nastane blato, je hitrosušeča. Tudi če čistimo npr. Gorsko kolo na umetni travi bo umazanija odtekala skozi travo in ne bo nastalo blato. Tudi za otroke je to super, ki tekajo z bosimi nogami iz hiše na umetno tavo in s tem ne raznašajo umazanije.
umetna trava v roli

Informativna navodila za polaganje: umetna trava v roli

Če boste travo položili na vrt oziroma na obtoječo trato, je potrebno narediti izkop globok približno 40 mm. Nato je potrebno v sam izkop nasuti 35 mm drobnega peska. Pesek je potrebno razporediti enakomerno čez celoten izkop, površina s peskom naj bo trdna in kompaktna. Površina s peskom mora biti povsem ravna. Po vrhu površine s peskom se postavi travnato folijo ali filc, s tem preprečite izrast plevela in neželenega zelenja skozi travo, ob enem se zaščiti podlaga umetne trave pred kamenjem. Na trak za nanos lepila, kjer se bodo spajale površine trav, je potrebno nanesti lepilo (ga imamo v ponudbi), da se posamezne površine trave ne premikajo. Nato lahko mirno položite umetno travo. Dekorativna trava mora biti položena tako, da so konice trave obrnjene proti smeri pogleda.

Kje nas najdete

Naslov: Blatnica 16, 1236 Trzin

Tel: 041 367 530

Odprto vsak delavnik med 9. in 14. uro